Nu mai putin de cinci liberali se lupta pentru ocuparea scaunului de sef al liberalilor aradeni. Dupa ce Titu Gheorghiof a anuntat ca nu mai doreste un nou mandat pentru ca are deja prea multe functii la nivel central, in competitia pentru scaunul sa
Nu mai putin de cinci liberali se lupta pentru ocuparea scaunului de sef al liberalilor aradeni. Dupa ce Titu Gheorghiof a anuntat ca nu mai doreste un nou mandat pentru ca are deja prea multe functii la nivel central, in competitia pentru scaunul sau s-au inscris cinci lideri locali ai PNL.
Nu toti insa sunt agreati de liderii de la centru. Un exemplu in acest sens este vicepresedintele PNL Arad, Gavril Popescu, a carui candidatura nu a fost primita bine in partid, liderii preferand sa se abtina de la comentarii publice. Lucru previzibil, daca tinem cont ca in luna aprilie a acestui an, Popescu a fost la un pas de excludere din partid, dupa ce a candidat la presedintia Consiliului Judetean Arad, in urma plecarii din aceasta pozitie a democratului Gheorghe Seculici, numit vicepremier. La acea vreme, Alianta D.A. a decis sa sprijine tot un democrat pentru aceasta functie ramasa vacanta, in timp ce Popescu, care era deja vicepresedinte al CJ Arad, si-a anuntat candidatura in ultimul moment. Popescu a pierdut insa alegerile si a fost exclus din Consiliul Judetean de Conducere al Aliantei D.A. PNL-PD.
In cursa s-au inscris, la sfarsitul saptamanii trecute, inca doi lideri ai PNL Arad - vicepresedintele Mihai Calimente si secretarul coordonator al filialei, Cornel Haristiade.
Deputatul Mihai Calimente, care este vicepresedinte al filialei, a declarat, ieri, ca si-a depus oficial candidatura, el dorind sa transforme PNL Arad in cel mai puternic partid din judet. "Acest lucru nu se putea face cu cei care si-au anuntat candidatura inaintea mea. Unii au facut-o numai din vedetism si de aceea cred ca este loc de concurenta", a spus Calimente.
La randul sau, secretarul coordonator al filialei, Cornel Haristiade, considera ca merita functia pentru ca este unul dintre membrii fondatori ai PNL Arad. "Am muncit din greu in acesti ani si am ridicat foarte mult 16 organizatii din judet de care am raspuns. Cred ca, in aceste conditii, am tot dreptul sa candidez", a spus Haristiade.
Primul candidat anuntat oficial la sefia PNL Arad a fost prefectul Cristian Stragea, care se afla deja in fruntea cursei pentru ca se bucura de sprijinul declarat al actualului lider, Titu Gheorghiof. Lista competitorilor este completata de avocatul Sever Jurca, si el vicepresedinte al filialei judetene, care a anuntat ulterior ca va candida pentru sefia PNL Arad.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.