Ministerul Economiei si Comertului va aloca in 2006 circa 500 miliarde de RON pentru un program-pilot in vederea imbunatatirii eficientei energetice, a anuntat ieri ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres. "Banii vor fi utilizati in dome
Ministerul Economiei si Comertului va aloca in 2006 circa 500 miliarde de RON pentru un program-pilot in vederea imbunatatirii eficientei energetice, a anuntat ieri ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres. "Banii vor fi utilizati in domeniul industrial, pentru reabilitarea retelei de distributie sau pentru centrale termice, fondurile urmand sa fie administrate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)", a declarat Ioan Codrut Seres.
Potrivit acestuia, in prezent, exista proiecte care vor fi implementate in sapte termocentrale din tara pentru functionarea eficienta a acestora, in orase precum Bucuresti sau Drobeta Turnu Severin.
"Avem, de asemenea, in vedere constituirea unor stocuri de carbune pentru evitarea disfunctionalitatilor ce apar in sezonul rece", a adaugat Seres. In prezent, valoarea medie a potentialului de economisire a energiei, determinata ca medie ponderata a potentialelor de economisire din sectoarele economice precum industrie, transporturi, sectorul rezidential, alimentarea centralizata, este estimata la 30-40 la suta din consumul actual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.