acum, sub presiunea mass-media, a opiniei publice in general, autoritatile au inceput sa se intereseze de legalitatea afacerilor sutelor si sutelor de firme care au distrus bezmetic fondul forestier, exportand, adesea cu acte false, mii de vagoane de
acum, sub presiunea mass-media, a opiniei publice in general, autoritatile au inceput sa se intereseze de legalitatea afacerilor sutelor si sutelor de firme care au distrus bezmetic fondul forestier, exportand, adesea cu acte false, mii de vagoane de busteni si cherestea, mai ales catre Orient. si ce au aflat autoritatile - primari, politisti, procurori, comisari de garda financiara, inspectori financiari sau silvici, comisari ai Garzii de Mediu si reprezentanti ai atator altor structuri bugetare infiintate pentru a pazi patrimoniul si interesul public? Au aflat, in doar doua luni de cand a inceput ancheta, ca trei sferturi din gatere functionau ilegal. Asa ca, se zice intr-un comunicat al Politiei, niste patroni si administratori au fost amendati, impotriva unora s-a inceput chiar urmarirea penala, iar multe asemenea fa-brici de cherestea au fost inchise. Nu se poate pune punct aici. Aceste gatere - ca si balastierele - nu au functionat o zi, doua, undeva in stratosfera, ci ani in sir, pe pamant, sub ochii lumii si ai mai sus-amintitilor politisti, si inspectori si primari. Din care multi au prosperat direct proportional cu afacerile de la gatere si firme de export. Daca Guvernul nu va impune adancirea anchetei pana la a-i incrimina si pe acestia, inseamna ca iar se arunca praf in ochii populatiei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.