Printul Alwaleed bin Talal, un miliardar saudit, actionar la imperiul media al lui Rupert Murdoch, a cumparat inca 5,46 la suta din actiunile cu drept de vot, pentru a-i consolida pozitia partenerului sau, ce detine 30 la suta din actiuni, in competi
Printul Alwaleed bin Talal, un miliardar saudit, actionar la imperiul media al lui Rupert Murdoch, a cumparat inca 5,46 la suta din actiunile cu drept de vot, pentru a-i consolida pozitia partenerului sau, ce detine 30 la suta din actiuni, in competitia pentru controlul asupra News Corporation cu un alt important actionar, John Malone, cu firma sa, Media Liberty. Acesta detine deja 18 procente din voturi, dar si-a exprimat dorinta sa cumpere noi actiuni, in intentia de a ajunge sa controleze imperiul Murdoch. Cotidianul britanic "The Daily Telegraph" preciza ca printul Alwaleed bin Talal este cotat de anuarul Forbes drept al cincilea bogatas al lumii. In afara de imperiul lui Murdoch, miliardarul saudit mai este actionar, intre altele, la Apple Computers si la Citigroup. Este, de asemenea, coproprietar al somptuosului hotel Savoy din Londra. El a explicat decizia sa de a veni in sprijinul lui Rupert Murdoch prin faptul ca este multumit de colaborarea cu acesta, precum si pentru ca "multe din companiile regatului saudit au un interes semnificativ pentru News Corporation" si sunt gata sa cumpere si mai multe actiuni daca Murdoch si fiii sai se vor afla in pericol. Reuters preciza ca inca nu este cunoscuta reactia lui Murdoch.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.