Capitala. Dupa mai multi ani in care au mers la scoala cu hainute vechi, Andreea si Ionut au inceput anul scolar cu uniforme, rechizite si ghiozdane noi. Crescuti cu greu de bunica lor, cei doi frati nu au avut parte de prea multe bucurii. Din sal
Capitala. Dupa mai multi ani in care au mers la scoala cu hainute vechi, Andreea si Ionut au inceput anul scolar cu uniforme, rechizite si ghiozdane noi. Crescuti cu greu de bunica lor, cei doi frati nu au avut parte de prea multe bucurii. Din salariul mic pe care-l castiga, femeia abia reuseste sa le asigure strictul necesar. Asa ca uniformele si rechizitele au devenit un lux pentru copiii de 9 si 13 ani. Crina Ion, bunica celor doi copii, si-a dorit ca anul acesta sa le faca nepoteilor o bucurie. si-a luat inima in dinti si ne-a trimis la redactie o scrisoare in care ne povestea cat de greu se descurca. "Am patru nepotei pe care ma chinuiesc sa-i cresc singura. Doi merg la gradinita, iar cei mai mari, Andreea si Ionut, la scoala. Mi-as dori sa le pot cumpara si lor cele necesare pentru scoala, dar banii abia imi ajung pentru hrana. Pana acum au mers imbracati in treninguri si cu ghiozdanele peticite", ne povestea in scrisoare femeia.

Ministrul a deschis "Anul copacului"

Ministrul educatiei, Mircea Miclea, a transmis un mesaj surprinzator tuturor scolarilor: fiecare sa planteze un copac si sa aiba grija de el tot anul, astfel incat sa fie cu 3 milioane mai multi arbori, in locul celor taiati abuziv. Miclea propune ca intreg anul scolar sa se numeasca "Anul copacului", iar banii necesari vor fi asigurati de Ministerul Educatiei. Anul scolar se va deschide azi si cu un miting al profesorilor in fata ministerului, intre orele 12.00 si 14.00. Ei sunt nemultumiti de subfinantarea invatamantului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.