Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale Flaviu Lazin a declarat, vineri, ca scumpirea produselor alimentare, anuntata de unii producatori, ar putea fi determinata de cresterea preturilor la utilitati, si nu la ma
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale Flaviu Lazin a declarat, vineri, ca scumpirea produselor alimentare, anuntata de unii producatori, ar putea fi determinata de cresterea preturilor la utilitati, si nu la materiile prime.
"Scumpirea nu poate fi justificata prin preturi mari la produsele agricole, ci mai degraba prin majorarea preturilor la gaze si combustibili'', a spus Lazin.
In plus, a afirmat secretarul de stat, ministerul nu poate interveni, in prezent, in relatia dintre producatori si procesatori pentru a fixa preturile de pe piata, care sunt stabilite in functie de raportul dintre cerere si oferta.
"Nu vom putea niciodata acoperi pierderile celor care nu fac performanta'', a spus Lazin, referindu-se la cultivatorii de grau care desi au primit circa 50% din subventiile acordate de minister in acest an, nu au realizat productii competitive cu nivelul din UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.