Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a afirmat ieri ca o crestere accelerata a pretului carburantilor nu se justifica, deoarece, pe de o parte, leul s-a apreciat fata de euro, iar, pe de alta parte, productia interna asigura j
Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a afirmat ieri ca o crestere accelerata a pretului carburantilor nu se justifica, deoarece, pe de o parte, leul s-a apreciat fata de euro, iar, pe de alta parte, productia interna asigura jumatate din titeiul rafinat in Romania. "Asistam la un caz tipic de esec al pietei si, evident, statul ar fi dator sa intervina, daca ar reusi sa se pozitioneze in afara cercurilor de interese", a spus Diaconescu. PSD propune eliberarea unei cantitati de titei din rezerva nationala si studierea oportunitatii introducerii unor preturi maximale la carburanti pe termen limitat, ca masura de forta majora. "Astfel de preturi maximale ar putea fi doar preturi recomandate, iar taxa pe cifra de afaceri sa se aplice doar in cazul depasirii preturilor recomandate", a spus Diaconescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.