Comisarul pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, Markos Kyprianou, se afla in vizita oficiala in Romania in perioada 11 - 13 septembrie 2005. Cu ocazia acestei vizite, acesta va avea intalniri cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu minist
Comisarul pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, Markos Kyprianou, se afla in vizita oficiala in Romania in perioada 11 - 13 septembrie 2005. Cu ocazia acestei vizite, acesta va avea intalniri cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, si cu ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur. Kyprianou va trece in revista, impreuna cu autoritatile romane, progresele inregistrate de Romania in vederea aderarii la UE in 2007 si va incuraja accelerarea acestui proces. In mod deosebit, discutiile se vor purta pe marginea transpunerii legislatiei europene in domenii precum siguranta alimentara, sectorul veterinar (inclusiv eradicarea pestei porcine), si protectia consumatorului, si pe marginea participarii Romaniei la proiectele europene care se adreseaza acestor sectoare. Inaintea sosirii la Bucuresti, Markos Kyprianou a declarat: "Comisia cunoaste eforturile substantiale pe care Romania le face pentru indeplinirea conditiilor de aderare la UE. Mai sunt doar 14 luni pana la 1 ianuarie 2007 si mai sunt multe de facut. Indeplinirea conditiilor referitoare la transpunerea legislatiei prezinta un grad mare de dificultate, mai ales in sectorul alimentar si cel veterinar. Pe parcursul vizitei in Romania vom discuta cu interlocutorii nostri aceste aspecte si vom oferi sfaturi si asistenta pentru rezolvarea lor."


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.