Amanarea schimbarii presedintilor celor doua camere ale Parlamentului a facut ca printre membrii coalitiei sa apara temerea ca cei doi lideri PSD nu vor putea fi indepartati. In plus, liberalii se gandesc sa introduca o prevedere in noul Regulament c
Amanarea schimbarii presedintilor celor doua camere ale Parlamentului a facut ca printre membrii coalitiei sa apara temerea ca cei doi lideri PSD nu vor putea fi indepartati. In plus, liberalii se gandesc sa introduca o prevedere in noul Regulament care sa limiteze dreptul parlamentarilor de a semna motiuni simple.
Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, ieri, ca nu poate exclude un vot care sa nu duca la schimbarea presedintilor Senatului, respectiv Camerei Deputatilor. "Am temerea ca se va schimba Regulamentul, iar la vot sa nu se schimbe presedintii, pentru a se adeveri vorbele celor care sustineau ca erau necesare alegerile anticipate", a explicat Uioreanu, citat de Mediafax. La randul sau, deputatul Mircea Pusca a declarat ca partidele aflate in coalitie vor putea sanctiona "abuzul de putere" al PSD si PRM. El spune ca in cazul in care se va constata ca, prin depunerea motiunilor, Parlamentul nu isi va putea derula activitatea in mod normal, coalitia va putea modifica Regulamentul, astfel incat sa limiteze dreptul parlamentarilor de a semna motiuni simple. Reactia liberalilor vine dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute PSD si PRM au anuntat ca pregatesc o ploaie de motiuni simple, atat la Camera, cat si la Senat.
"Suntem in stare sa pregatim cate o motiune pe zi, pentru ca ne ia doar cateva ore sa redactam o motiune. Putem depune si o suta. Si ii ducem pana in Pasti cu regulamentele", a afirmat Gheorghe Funar. Din partea PSD, deputatul de Dolj Valeriu Zgonea anunta la sfarsitul saptamanii trecute ca motiunea simpla depusa joi de PSD nu reprezinta decat un preambul in lupta pe care partidul condus de Mircea Geoana l-a inceput cu coalitia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.