Bolnavii de cancer din Moldova sunt intr-o situatie disperata. Singurul aparat de telecobalto-terapie, vechi de 30 de ani, existent la Iasi, la Spitalul "Sfantul Spiridon", nu mai are aviz de functionare si a fost sigilat. ''Un numar de bolnavi care
Bolnavii de cancer din Moldova sunt intr-o situatie disperata. Singurul aparat de telecobalto-terapie, vechi de 30 de ani, existent la Iasi, la Spitalul "Sfantul Spiridon", nu mai are aviz de functionare si a fost sigilat. ''Un numar de bolnavi care variaza intre 125 si 150 in fiecare zi nu mai beneficiaza de acest procedeu terapeutic extraordinar de important, iar prin intreruperea tratamentului starea lor de sanatate se poate agrava oricand", a declarat dr. Dragos Negru, directorul spitalului. Potrivit purtatorului de cuvant al DSP, Vicuta Todosiciuc, "a fost sesizat Ministerul Sanatatii si se asteapta un raspuns pentru rezolvarea de urgenta a acestei situatii disperate".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.