Potrivit unor noi evaluari ale pagubelor provocate Statelor Unite de uraganul Katrina, mentionate de Associated Press, ele s-ar putea ridica, in mod sigur, la cel putin 200 milioane dolari. Este o suma ce se apropie bine de 300 milioane dolari cheltu
Potrivit unor noi evaluari ale pagubelor provocate Statelor Unite de uraganul Katrina, mentionate de Associated Press, ele s-ar putea ridica, in mod sigur, la cel putin 200 milioane dolari. Este o suma ce se apropie bine de 300 milioane dolari cheltuiti in ultimii patru ani in razboaiele din Afganistan si Irak. Aproximativ 90.000 de mile patrate din Golful Mexic au fost afectate, sute de mii de oameni au fost mutati in alte zone ale tarii si o intreaga zona metropolitana (New Orleans) se afla sub ape. Primele fonduri, in valoare de 62 miliarde de dolari, aprobate de administratie pentru zona sinistrata, se dovedesc a fi de departe insuficiente, lucru constatat si de vicepresedintele Dick Cheney, cu prilejul vizitei sale, de joi, in statele lovite de uragan.
O delegatie a statului Louisiana a informat Congresul american ca numai pentru New Orleans sunt necesare cel putin 100 miliarde de dolari. Imprecizia la calcularea costurilor dezastrului a fost folosita de cei care cred ca administratia Bush nu a fost capabila sa actioneze in timp util si in maniera suficienta pentru a veni in ajutorul victimelor celui mare mare dezastru natural din istoria Americii. Din acest motiv, Oficiul pentru Buget si Management al Congresului american, precum si alte comitete parlamentare s-au angajat in contactarea directa a agentiilor guvernamentale pentru a afla cat mai exact si mai rapid sumele de care au nevoie pentru repararea si reconstruirea a ceea ce a fost distrus si a veni in ajutorul celor afectati de dezastru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.