Fabrica companiei Ford din Rusia contesta justetea solicitarii facute de fiscul rus pentru plata unor taxe pentru perioada 2001-2003, in contextul in care autoritatile ar putea formula o noua solicitare, vizand impozite recalculate pentru anul 2004,
Fabrica companiei Ford din Rusia contesta justetea solicitarii facute de fiscul rus pentru plata unor taxe pentru perioada 2001-2003, in contextul in care autoritatile ar putea formula o noua solicitare, vizand impozite recalculate pentru anul 2004, au declarat oficiali rusi citati de Reuters.
Ford, unul dintre primii producatori straini de automobile care au investit in Rusia postsovietica, a anuntat ca nu are cunostinta de existenta unor noi cereri privind plata impozitelor. Oficiali rusi din domeniul fiscal au desfasurat, anul trecut, controale la o serie de companii pentru recuperarea impozitelor neplatite, provocand ingrijorare pe piata bursiera, dupa ce grupul Iukos a ajuns in pragul falimentului sub povara unor taxe restante de 27,5 miliarde de dolari.
Analistii considera insa ca solicitarile facute companiilor pentru impozite recalculate din anii anteriori acopera faptul ca grupul Iukos a fost o tinta deliberata a Kremlinului. Impozitele restante solicitate altor companii reprezinta doar o fractiune din cele solicitate Iukos. Alexander Markov, purtator de cuvant al unui tribunal din Sankt Petersburg, oras unde se afla fabrica Ford, a declarat ca producatorul american a castigat mai multe etape ale unei actiuni in justitie legate de plata impozitelor, dar procesul nu s-a incheiat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.