scara A a blocului situat pe bulevardul Lascar Catargiu, nr. 24-26, din Capitala. Atunci, diplomatii au inchiriat spatiul de 133 de metri patrati de la Mihai Grigoriu, fiul compozitorului Angel Grigoriu, actualmente stabilit in Germania. Totul a d
scara A a blocului situat pe bulevardul Lascar Catargiu, nr. 24-26, din Capitala. Atunci, diplomatii au inchiriat spatiul de 133 de metri patrati de la Mihai Grigoriu, fiul compozitorului Angel Grigoriu, actualmente stabilit in Germania.
Totul a decurs normal, conform intelegerii, pana acum mai bine de un an si jumatate, cand, brusc, oficialii statului Panama au refuzat sa-si mai plateasca darile la fel ca toti locatarii. Fara explicatii. intr-o zi, reprezentantii Asociatiei de Proprietari "Bloc Baicoianu" au batut la usa misiunii diplomatice in incercarea disperata de a-si primi de la datornici banii ce reprezinta cotele lunare de intretinere. S-au lovit de un refuz categoric in ceea ce priveste o eventuala discutie cu vecinii panamezi. Probabil sub pavaza imunitatii diplomatice de care beneficiaza misiunile straine, acestia au scos-o in fata doar pe secretara lor. Cum raspunsurile in doi peri ale acesteia nu au dus la nici un rezultat, romanii si-au dat in judecata vecinii, oficialii panamezi, pentru a recupera cele 50 de milioane de lei, suma restanta la intretinere.
Chiar daca instanta a hotarat ca diplomatii sa-si achite datoriile, cu tot cu penalitati si cheltuieli de judecata, strainii aciuati pe scara de bloc din buricul Capitalei sfideaza legile romanesti si refu-
za sa-si achite restantele. intre timp, au ramas si fara apa calda, fapt care se pare ca nu-i deranjeaza catusi de putin atata vreme cat nu se sinchisesc sa scoata vreun ban din buzunare pentru a plati datoriile.
Oamenii de la bloc sunt disperati si hotarati sa ajunga la usa ministrului de externe pentru ca astfel, pe canale diplomatice, seful statului Panama sa afle ce mizerii fac in Romania oamenii trimisi sa-i reprezinte tara.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.