"Crearea monedei unice europene si reglementarile comunitare referitoare la buget au privat Guvernele europene de instrumente importante de sustinere a economiilor care se confrunta cu probleme", a declarat premierul italian Silvio Berlusconi, citat
"Crearea monedei unice europene si reglementarile comunitare referitoare la buget au privat Guvernele europene de instrumente importante de sustinere a economiilor care se confrunta cu probleme", a declarat premierul italian Silvio Berlusconi, citat de Mediafax, la deschiderea unui targ comercial de la Bari. Premierul italian, al carui euro-scepticism s-a accentuat o data cu apropierea campaniei electorale, care va avea loc primavara viitoare, a afirmat ca reglementarile europene ii ofera prea putine optiuni pentru incurajarea cresterii economice. "Nu mai dispunem de propria moneda pentru a recurge la o devalorizare a acesteia si nici de instrumentele fundamentale pentru a iesi din recesiune", a spus Berlusconi la Bari. Potrivit agentiei Reuters, el a mai declarat ca Executivul nu poate interveni prin taxe, nu poate interveni prin devalorizarea monedei, nici prin infuzii de fonduri pentru lucrarile de constructii publice, referindu-se la reglementarile comunitare care limiteaza deficitul bugetar la 3% din Produsul Intern Brut. Premierul italian a criticat si politica monetara dusa de Banca Centrala Europeana (BCE) si Rezerva Federala a Statelor Unite, care a permis supraevaluarea euro, punand astfel in pericol competitivitatea europeana. Daca tendinta de supraevaluare a euro nu va fi stopata, a avertizat Berlusconi, Europa va avea dificultati in mentinerea competitivitatii pe plan mondial si va suferi din cauza concurentei facute de state precum China si India.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.