Astazi si-au deschis portile unitatile de invatamant preuniversitar din toata tara. Mircea Miclea, ministrul Educatiei, sustine ca 84 la suta din numarul scolilor din tara sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar in conditii optime, iar in ju
Astazi si-au deschis portile unitatile de invatamant preuniversitar din toata tara. Mircea Miclea, ministrul Educatiei, sustine ca 84 la suta din numarul scolilor din tara sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar in conditii optime, iar in judetele Suceava, Vrancea, Covasna, Buzau si Bihor au fost urgentate demersurile pentru obtinerea autorizatiilor sanitare de functionare. Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a stabilit inceperea anului scolar 2005-2006 in 12 septembrie pentru ca Romania are cel mai scurt an scolar comparativ cu celelalte tari europene. Structura anului scolar 2005-2006 va avea 36 de saptamani de scoala - 177 de zile lucratoare, spre deosebire de restul Europei - intre 181 si 205 zile. Pentru ca elevii sa beneficieze de mai multe ore de predare, MEdC va scurta vacanta de vara pana la 31 august 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.