Ziarul Ziua a publicat pe data de 11 aprilie articolul "Neonazism la Radio Romania", in care cita raportul Comisiei Internationale privind Studierea Holocaustului in Romania (CISHR), raport care l-a incriminat pe George Bogdan Radulescu. In raportul
Ziarul Ziua a publicat pe data de 11 aprilie articolul "Neonazism la Radio Romania", in care cita raportul Comisiei Internationale privind Studierea Holocaustului in Romania (CISHR), raport care l-a incriminat pe George Bogdan Radulescu. In raportul amintit se arata ca "legaturi cu cercurile de extrema dreapta occidentale, mai ales franceze antiglobaliste, legate de numele lui Alain de Benoist, intretine si Noua Dreapta, un grup infiintat in anul 1994. Acest grup nu trebuie confundat nici cu organizatia neo-nazista si negationista Noua Dreapta, infiintata in anul 2000 de catre Tudor Ionescu, nici cu Partidul Dreapta Nationala (PDN). Grupul, prezidat de Bogdan George Radulescu, editeaza revista "Maiastra", iar semnaturile unora dintre membrii grupului se regasesc in publicatia "Generatia dreptei". Existau, totusi si puncte comune intre PDN si grupul Noua Dreapta, mai ales in ceea ce priveste abordarea problemei romilor din Romania. Ambele au dat dovada de un rasism rar intalnit chiar in contextul extremei drepte, si aceasta atitudine s-a oglindit in "Maiastra" si in felul in care a fost tratat genocidul romilor sub regimul Antonescu. O recenzie din "Maiastra" a cartii cercetatorului Viorel Achim, "Tiganii in istoria Romaniei", falsifica grosolan concluziile cercetatorului, disculpandu-l pe Antonescu si autoritatile romane".
In replica la articolul amintit mai sus, Bogdan George Radulescu a publicat in Ziua un drept la replica in care afirma ca: "Iata-ma, deci, si neonazist periculos! Nu stiu pe baza caror surse a stabilit CISHR ca in revista Maiastra ar exista o forma de "rasism rar intalnit" ("rasism printre randuri", potrivit ciudatelor afirmatii ale lui Shalomo Leibovici Lais). Pe baza eseurilor mele nicidecum. Le pun la dispozitia Centrului Elie Wiessel, a SRI si a comisiei de ancheta a activitatii SRR si SRTV pentru a trage concluziile de rigoare. In cazul in care ma fac vinovat de incitare la ura, de atitudini rasiste si xenofobe, de crime impotriva umanitatii si de responsabilitate, directa sau indirecta, la Holocaust, sunt gata sa raspund in fata legii. De altfel, domnul academician Razvan Teodorescu a avut generozitatea si delicatetea sa lamureasca aceste acuze in plenul unei sesiuni de audiere la Parlamentul Romaniei". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.