Referitor la articolul "Complot impotriva cartii, in inima Bucurestiului", publicat de cotidianul dumneavoastra, sub semnatura doamnei Veronica Marinescu, la data de 20 august a.c., va comunicam urmatoarele:
In urma verificarilor efectuate, s-
Referitor la articolul "Complot impotriva cartii, in inima Bucurestiului", publicat de cotidianul dumneavoastra, sub semnatura doamnei Veronica Marinescu, la data de 20 august a.c., va comunicam urmatoarele:
In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca aspectele semnalate se confirma.
In vederea justei solutionari a cauzei, identificarii autorilor si tragerii la raspundere a acestora, precum si a recuperarii prejudiciului, au fost dispuse masuri conform competentelor stabilite prin lege.
Aspectele prezentate in continutul articolului fac obiectul unor atente verificari, efectuate de ofiteri anume desemnati, iar la finalizarea acestora vom reveni cu concluziile rezultate si masurile luate.
Si cu acest prilej, conducerea Politiei Capitalei va asigura de intreaga disponibilitate de a verifica si pe viitor orice sesizare care vizeaza activitatea lucratorilor din subordine.
P.S. Raspunsul Biroului de presa al Politiei Capitalei se refera la actul de vandalism comis asupra dulapurilor cu carti - anticariatul volant - din fata cladirii Universitatii bucurestene, la14 august a.c., despre care am relatat in paginile "Curierului national".
"In zorii zilei de duminica, 14 august, in jurul orei 5.00, un grup de circa opt persoane - huligani, drogati, vagabonzi - au rasturnat o parte din mobilierul stradal ce apartine Asociatiei <>, provocandu-ne pagube evaluate intre 128 si 480 de euro per bucata. Dulapurile metalice au fost deteriorate grav, iar cartile din interior au suferit daune, unele chiar ireparabile", ne declara atunci jurnalistul Dan Petre Popa, secretarul Asociatiei "Cartea Veche a buchinistilor de la Universitate".
Decis sa apeleze la prietenii lui din lumea interlopa pentru a-si face singur dreptate, in situatia in care politia nu-i va gasi pe infractori in termen legal, Dan Petre Popa explica astfel gestul sau: "Nu paguba in sine ma deranjeaza, ci agresiunea impotriva culturii, fiindca noi vindem carte pentru oamenii saraci - elevi, studenti, intelectuali -, si cum aproape 80 la suta din populatia Romaniei este dureros de saraca, agresiunea impotriva cartii este de fapt impotriva celor multi din aceasta proportie care vor sa citeasca".
Un motiv in plus de a pune in alerta autoritatile abilitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.