Parafrazarea titlului unui cunoscut film de succes nu are din pacate nici o conotatie comica in cazul de fata. Dimpotriva. Situatia este foarte grava si pune in discutie nu numai "democratia" israeliana cat mai ales modalitatea prin care este recepti
Parafrazarea titlului unui cunoscut film de succes nu are din pacate nici o conotatie comica in cazul de fata. Dimpotriva. Situatia este foarte grava si pune in discutie nu numai "democratia" israeliana cat mai ales modalitatea prin care este receptionat la nivelul unor importante foruri politice si mass-media din Romania, atat de disputatul si unanim apreciatul Raport International privind Holocaustul din Romania, intocmit de echipa de istorici condusa de respectatul Elli Wiesel.
In zguduitorul raport, la subcapitolul "Negationismul integral", este mentionat printre alti negationisti, un ziarist si reporter radio, al carui nume a figurat de multe ori in paginile revistei de extrema dreapta "Maiastra", disparuta intre timp, din fericire, din peisajul publicistic romanesc. Este vorba de Bogdan George Radulescu, semnatarul unor articole de un negationism strigator la cer, omul fiind obsedat de minimizarea Holocaustului si a dramei evreilor.
Mentionarea sa in raportul amintit nu a fost ocazionala. In plin Parlament al Romaniei, Carol Malinescu, redactor sef-adjunct la Radio Romania, l-a demascat pe Bogdan George Radulescu, aducand in sprijinul afirmatiilor sale un amplu articol privind activitatile negationiste ale acestui sumbru personaj, articol aparut in apreciatul cotidian ZIUA.
Si iata ca nimeni nu a luat nici o masura, ba dimpotriva, BGR a declansat si o mini-revolutie de palat la Radio, ducand la debarcarea vechii conduceri. Si fiindca pentru orice actiune brava trebuie si o rasplata pe masura, individul nu numai ca lucreaza mai departe in amintita institutie romana, dar primeste, ei bine, un bilet de calatorie, unde credeti, in Israel, in tara supravietuitorilor "inexistentului" Holocaust, care-i provoaca insomnii.
Si astfel, cu patalama la mana, cu, atentie, viza de la Ambasada Israelului din Romania, negationistul Bogdan George Radulescu soseste acum in Israel la un seminar privind lupta impotriva terorismului organizat de centrul inter-disciplinar de la Herzlia.
Vine BGR in Israel, calca pamantul care geme de suferinta parintilor si fiilor nostri, ne priveste cu tupeu in ochi, zambeste, strange maini de evrei, in timp ce gandurile-i fug repede-repede, compunand un nou articol in care sa ne loveasca adanc, in rana permanent deschisa.
Ramane in aer intrebarea: oare acolo, la Radio Bucuresti, raportul Wiesel a fost aruncat la gunoi? Oare continua politica "cainii latra, caravana trece"? Greu de crezut, dar cazul BGR confirma incredibilul. Sau poate regula?
(articol aparut in revista "Viata noastra", Israel)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.