Trupe antitero, echipaje SMURD, scafandri si elicoptere IAR 330 Puma Medevac ale Statului Major al Fortelor Aeriene. Acestea sunt, pe scurt, fortele romane care au participat la exercitiile Sarex 2005, alaturi de militari din opt tari, gazduite de Ba
Trupe antitero, echipaje SMURD, scafandri si elicoptere IAR 330 Puma Medevac ale Statului Major al Fortelor Aeriene. Acestea sunt, pe scurt, fortele romane care au participat la exercitiile Sarex 2005, alaturi de militari din opt tari, gazduite de Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu".
Zece elicoptere ale tarilor participante la exercitiu au survolat cerul in cadrul unei operatiuni de cautare-salvare in largul marii, in cooperare cu fregata "Regele Ferdinand".
Exercitiul a presupus salvarea a sapte victime din apa, aflate in pericol in urma unui naufragiu, care au fost preluate la bordul elicopterelor si transportate la fregata. Fiecare elicopter a avut la bord cate un salvator, in timp ce, pe fregata, victimele erau asteptate de personalul sanitar pentru a le acorda primul ajutor.
La exercitiul aerian real "Cooperative Sarex 2005", participa elicoptere specializate din Fortele aeriene ale Marii Britanii, Romaniei, SUA si Ungariei (cu aproape 200 de militari), precum si observatori din Bulgaria, Moldova, Serbia si Muntenegru, Ucraina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.