Noua sute de persoane care locuiau ilegal in imobile din Centrul Istoric al orasului au fost evacuate de municipalitate, iar alte peste doua mii de persoane au primit somatii sa paraseasca pana la sfarstiul anului casele pe care le ocupa abuziv, a an
Noua sute de persoane care locuiau ilegal in imobile din Centrul Istoric al orasului au fost evacuate de municipalitate, iar alte peste doua mii de persoane au primit somatii sa paraseasca pana la sfarstiul anului casele pe care le ocupa abuziv, a anuntat primarul general Adriean Videanu. Majoritatea persoanelor evacuate din Centrul Istoric provine din localitati din jurul Capitalei, dar si din localitati din Moldova si Dobrogea. Potrivit statisticilor autoritatilor locale, din cele peste patru mii de familii care locuiesc in Centrul Istoric, doar 162 au forme legale.
"Din cele 162 de familii care locuiesc cu forme legale in Centrul Istoric, doar noua sunt proprietari. Restul sunt chiriasi in zona, fie la stat, fie in imobile dobandite in baza legii, iar pentru aceste categorii de persoane trebuie sa gasim o solutie locativa pana la sfarstiul anului", a precizat Videanu. Primarul general a solicitat Guvernului transmiterea, gratuit, din patrimoniul statului in cel al municipiului Bucuresti, a sapte imobile. Cladirile, foste camine de nefamilisti apartinand unor ministere, se afla in paragina, acestea fiind fie abandonate, fie ocupate abuziv. "Cred ca saptamana viitoare Guvernul va avea pe masa aceasta propunere. Caminele de nefamilisti insumeaza peste o mie de camere si vrem sa le aducem la niste standarde moderne. Aici vom amenaja garsoniere, apartamente cu doua si cu trei camere, astfel incat sa putem rezolva problema celor pe care ii vom evacua din Centrul Istoric", a mai spus Videanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.