Episcopul vicar al Husilor, Corneliu Barladeanu, considera ca decizia de deshumare a victimei fostului preot duhovnic de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu, nu poate fi impiedicata, insa ea ridica anumite probleme din punc
Episcopul vicar al Husilor, Corneliu Barladeanu, considera ca decizia de deshumare a victimei fostului preot duhovnic de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu, nu poate fi impiedicata, insa ea ridica anumite probleme din punct de vedere religios. "O problema ar fi doar din punct de vedere bisericesc. Randuiala crestina spune ca unui mormant nu i se poate desface pecetea decat la reintoarcerea Mantuitorului pe pamant. Fireste, sunt situatii, la fel cum este si aceasta, in care primeaza rigorile impuse de legislatie. Pentru ca suntem egali in fata legii, ne supunem. In concluzie, Biserica nu se opune deshumarii, daca anchetatorii dispun acest lucru", a declarat episcopul vicar al Husilor. Corneliu Barladeanu crede insa ca nu este cazul sa se reinceapa mediatizarea excesiva a cazului manastirii de la Tanacu. Si asta intrucat "credinta nu incepe si nu se termina cu un Daniel Corogeanu si nici cu o alta persoana sau grupuri de persoane, fie ei buni sau rai in fata lui Dumnezeu".
Disperarea tortionarului
Dupa cum se stie, in incercarea sa disperata de a-si arata nevinoivatia, asa-zisul preot Daniel Corogeanu a cerut deshumarea tinerei care a murit in chinuri groaznice dupa ce a fost tinuta timp de trei zile pe o cruce improvizata, legata cu lanturi, cu un calus in gura, infometata si insetata. O solicitare stupefianta pe care procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au acceptat-o. In aceste conditii victima celui care doreste sa fie supus unei expertize psihiatrice, urmeaza sa fie deshumata pentru a se realiza o expertiza medico-legala.
In timp ce numitul Corogeanu spera in acest mod sa convinga ca nu are nici o vina pentru decesul Irinei, parintii tinerei sore s-au declarat de acord cu deshumarea fetei, crezand ca in acest mod se va dovedi vinovatia fostului fotbalist ce a ajuns sa poarte hainele monahale.
Mai mult, parintii Irinei sunt convinsi ca fata lor era perfect sanatoasa si ca nu se va dovedi, in pofida presiunilor avocatilor celui ce ne-a adus aminte de Evul Mediu, ca moartea Irinei a fost urmare a unor boli patologice. "Fata noastra nu era bolnava. Acest lucru poate fi dovedit cu fisa medicala care si-o facuse cu putin timp inainte de a muri pentru a pleca din nou in Germania pentru a avea grija de copiii acelei familii de medici", a declarat tatal victimei asa-zisului preot.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.