Medicii considera ca in fiecare spital trebuie sa existe o Comisie de etica pentru analizarea anumitor cazuri. ''Spre exemplu, in situatia unui pacient, care face parte dintr-o secta ce nu accepta transplantul sau alte interventii medicale, membrii C
Medicii considera ca in fiecare spital trebuie sa existe o Comisie de etica pentru analizarea anumitor cazuri. ''Spre exemplu, in situatia unui pacient, care face parte dintr-o secta ce nu accepta transplantul sau alte interventii medicale, membrii Comisiei de etica impreuna cu familia ori rudele bolnavului trebuie sa gaseasca o modalitate de tratament care sa duca si la vindecarea pacientului si care sa respecte si principiile sectei. Astfel, medicii din comisie trebuie sa prezinte pacientului sau familiei acestuia solutiile alternative si costurile acestora'', ne-a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.