Un galatean de 56 de ani, cu antrax, a murit la Spitalul Judetean Galati. Barbatul a fost adus cu ambulanta, joi seara, la unitatea spitaliceasca, medicii crezand, initial, ca acesta a suferit un accident vascular cerebral din cauza ca pacientul era
Un galatean de 56 de ani, cu antrax, a murit la Spitalul Judetean Galati. Barbatul a fost adus cu ambulanta, joi seara, la unitatea spitaliceasca, medicii crezand, initial, ca acesta a suferit un accident vascular cerebral din cauza ca pacientul era in coma. La cateva ore dupa internare, pacientul a murit, analizele aratand prezenta bacilului care cauzeaza aparitia antraxului.
Cadrele medicale care au intrat in contact cu pacientul si membrii familiei acestuia au primit tratament preventiv cu antibiotice. Forma de antrax descoperita la Galati este foarte periculoasa. Bacilul se transmite prin aer, putand fi luat de la animal, sustin medicii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.