Guvernul a alocat 78,4 milioane de lei (784 miliarde de lei vechi) pentru bugetele unui numar de 30 de judete afectate de inundatiile din luna august, fondurile urmand sa fie utilizate pentru lucrarile urgente de refacere a infrastructurii si retelel
Guvernul a alocat 78,4 milioane de lei (784 miliarde de lei vechi) pentru bugetele unui numar de 30 de judete afectate de inundatiile din luna august, fondurile urmand sa fie utilizate pentru lucrarile urgente de refacere a infrastructurii si retelelor de canalizare si alimentare cu apa. Lista lucrarilor prioritare va fi avizata de prefectii judetelor, Guvernul dorind sa se asigure ca sumele vor fi utilizate in scopul in care au fost distribuite. Alte 1,58 milioane de lei (15,8 miliarde de lei vechi) vor fi alocate pentru lucrarile de refacere a unor sali de sport, gradinite si scoli din judetul Harghita, afectate de inundatiile din august. Tot pentru judetul Harghita au fost alocate 15 tone de motorina, in limita sumei de 54.600 de lei (546 milioane de lei vechi), carburant necesar pentru alimentarea pompelor de evacuare a apei din casele si gospodariile inundate in opt localitati. La aceasta se adauga circa 140 milioanede lei (1.400 miliarde de lei vechi) care au fost transferate in bugetele Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Transporturilor si Ministerului Mediului, fonduri care vor fi de asemenea folosite pentru refacerea zonelor afectate de inundatiile din luna august.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.