Indemnizatia lunara neimpozabila acordata cetatenilor care au efectuat stagiul militar in detasamentele de munca din cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961 va fi indexata cu 9,7%, incepand cu luna septembrie a.c., a hota
Indemnizatia lunara neimpozabila acordata cetatenilor care au efectuat stagiul militar in detasamentele de munca din cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961 va fi indexata cu 9,7%, incepand cu luna septembrie a.c., a hotarat Guvernul in sedinta de joi.

Valoarea actuala a indemnizatiei este de 1,9050 RON pentru fiecare luna de stagiu militar efectuat in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii, cunoscute sub numele de ""dilibau"". Dupa indexare, valoarea acesteia va fi de 2,09 RON. Numarul persoanelor care beneficiaza de aceasta indemnizatie (stabilita prin Legea nr. 309/2002) este de aproximativ 219.200, iar valoarea totala in plata este de 8,8 milioane RON. Stabilirea si plata drepturilor prevazute in Legea nr. 309/2002 se fac de catre casele teritoriale de pensii si a municipiului Bucuresti. Stabilirea drepturilor prevazute de lege se face la cerere, pe baza inscrisurilor din livretele militare, din adeverintele eliberate de centrele militare judetene sau de UM 02405 Pitesti. Cererile pentru stabilirea drepturilor prevazute de prezenta lege se depun la casele teritoriale de pensii si a municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.