INTRE DA SI NU Situatia economica a fortat multi parinti sa renunte sa-si mai sustina copiii la scoala, indemnandu-i sa-si gaseasca o slujba. Totusi, majoritatea celor care au raspuns sondajului CURS considera ca studiile sunt importante. Ma

INTRE DA SI NU

Situatia economica a fortat multi parinti sa renunte sa-si mai sustina copiii la scoala, indemnandu-i sa-si gaseasca o slujba. Totusi, majoritatea celor care au raspuns sondajului CURS considera ca studiile sunt importante.

Majoritatea romanilor care a raspuns in sondajul efectuat de CURS la intrebarea ""Cum credeti ca este mai bine pentru tinerii de astazi care au implinit 16 ani - sa mearga la scoala sau sa isi gaseasca o slujba?"" sunt de parere, in proportie de 93%, ca adolescentii ar trebui sa mearga in continuare la scoala. Doar 3% considera ca acestia ar trebui sa isi gaseasca o slujba si sa castige bani. Cu o diferenta de un procent fata de femei, barbatii (94%) cred ca cel mai bine ar fi ca tinerii sa isi continue scoala. 5% dintre barbati si 2% dintre femei sunt de parere ca adolescentii ar trebui sa mearga sa castige bani. Subiectii intre 18 si 30 de ani, precum si cei cu varste cuprinse intre 31 si 35 de ani considera in proportie de 93% ca tinerii trebuie sa mearga la scoala in continuare, iar cei intervievati din grupa de varsta cuprinsa intre 56 de ani si peste cred acest lucru in proportie de 90%. Prima categorie de subiecti sustine cel mai mult (7%) mersul la munca al adolescentilor, in defavoarea scolii. Cei intre 31 si 35 de ani sustin asta doar in proportie de 3%, iar subiectii de 56 de ani si peste cred, in proportie de 5%, ca tinerii care au implinit 16 ani ar trebui sa castige bani.
Romanii cu studii sub liceu cred cel mai mult (6%) ca adolescentii ar trebui sa se lase de scoala si sa mearga la munca. Cei cu liceul sustin aceasta idee in proportie de 1%, iar cei cu studii peste liceu, intr-un procent de 2%.

BANII. Subiectii cu venituri peste medie cred cel mai mult ca scoala e folositoare, in proportie de 96% raspunzand ca tinerii trebuie sa mearga la scoala in continuare dupa ce au implinit 16 ani. Cei cu venituri sub medie cred asta intr-un procent mai mic, de 91%; dintre acestia, 4% sustin ca adolescentii trebuie sa-si gaseasca o slujba, fata de 2% dintre cei cu venituri peste medie. Orasenii si cei din mediul rural sunt de aceeasi parere in privinta mersului la scoala al tinerilor care au implinit 16 ani, fiind de acord, in proportie de 93% ca studiile trebuie continuate.

Cum credeti ca este mai bine pentru tinerii de astazi care au implinit 16 ani?
(% dintre cei care au copii scolari sau studenti)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.