publicitare. "Categoric, da!", ar spune presedintele Basescu, dar cu siguranta ca ar detalia chestiunea, asa cum a facut-o mistocareste la Constanta, la meciul Romania- Cehia: "Sa traiti bine, cand o sa munciti ca in Cehia!". Fraieri ce-am fost in de
publicitare. "Categoric, da!", ar spune presedintele Basescu, dar cu siguranta ca ar detalia chestiunea, asa cum a facut-o mistocareste la Constanta, la meciul Romania- Cehia: "Sa traiti bine, cand o sa munciti ca in Cehia!". Fraieri ce-am fost in decembrie trecut, cand nu am sesizat punctele de suspensie dupa imbatatorul si nazuitul adjectiv "bine"! Au venit insa acum boemul premier eminescian "Calin - File de poveste" si echipa lui dalmatiana liberalo-democrata sa ne convinga ca, pentru a ajunge "sa traim bine", trebuie sa platim alte si alte biruri: taxa pe mostenire (de parca n-ar fi de ajuns ca o inmormantare te costa cat o nunta!), impozitul pe terenul agricol, impozit de 16% pe dobanzile sumelor pe care romanul de rand le pastreaza la banca sa ciupeasca si el cateva sute de mii la trimestru, accize pe amarata de bere considerata la noi alcool sau pe tigara care unora le mai alina foamea si amaraciunea saraciei. Pretul benzinei si al motorinei a crescut si el nebuneste, umflat artificial de taxe si accize, intrecandu-l pe cel din Europa. Cum si unde sa munceasca romanul, domn' presedinte, ca-n Cehia? Ce Citroenul dumneavoastra, domn' premier, sa-si mai cumpere o familie din clasa de mijloc cand, dupa ce-si va achita toate darile "de bine", nu-i va mai ramane mai nimic din leafa ca sa faca o vizita si la pompa de benzina?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.