competitiei. Totusi, in fata gazdelor, "tricolorele" au facut un meci aproape perfect, pierzand in ultima secunda, scor 64-66 (36-33), un meci in care au fost dezavantajate clar de arbitri! Daca Rusia si Spania s-au distrat cu fetele pregati
competitiei.
Totusi, in fata gazdelor, "tricolorele" au facut un meci aproape perfect, pierzand in ultima secunda, scor 64-66 (36-33), un meci in care au fost dezavantajate clar de arbitri!
Daca Rusia si Spania
s-au distrat cu fetele pregatite Ioan Valerian, Serbia ne-a invins greu, pe final, iar Turcia a transpirat si mai serios. Coordonate perfect de Anne-Marie Parau, romancele au condus pana in minutul patru al ultimului sfert. suturile perfecte, din caciula ale Biancai Dragus, apararea agresiva, care a anihilat-o, practic, pe uriasa Korel Engin (2 metri, 109 kilograme), eforturile eroice ale celei mai cladite jucatoare "tricolore" - Gabriela Toma - si imprecizia gazdelor - au dus Romania la un avantaj chiar si de 12 puncte! Arbitri Latijevs, din Letonia si Dozai, din Croatia, au tinut, insa, in spate selectionata Semilunei, inventand faulturi nenumarate, lucru care a facut ca, in nici 10 minute, Dragus si Toma sa ajunga deja la patru greseli personale! Ploaia de aruncari libere dictate pentru turcoaice a strans tabela pana la 36-33 pentru ale noastre, la pauza mare.
Din sfertul trei, s-a mers cap la cap. Cu doua minute inainte de ultimul fluier, Romania se afla inca in avantaj: 64-60! S-au ratat doua atacuri si Turcia, incurajata frenetic de 2.000 de suporteri, a egalat. 37 de secunde si atac romanesc. Ana Dragus a pierdut o minge, echipa lui Akdag Cem avea ata-cul. 17 secunde! O secunda si repunere a gazdelor. Ce se mai putea intampla? Practic, nimic! Cronometrorul de la masa oficiala a vrut altceva: a dat drumul tarziu la ceas, pas si aruncare victorioasa a Yaseminei Horasan! Turcia spera inca la "sferturi", Romania pierdea inca un meci, la o competitie in care singurul merit e ca participa, iar Italia sau Polonia se uita la televizor. Aseara, "tricolorele", care vor evolua in turneul pentru locurile 9-12, au intalnit Lituania.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.