ca alesii sa se simta bine la drum lung. Alesii nostri nu merg cu masini din productia autohtona mai mult de 4 ani. Asa s-a decis in iunie 2001, cand au fost achizitionate cele 345 de Dacii SuperNova Clima din dotarea Camerei. Iesite din "garantie
ca alesii sa se simta bine la drum lung.
Alesii nostri nu merg cu masini din productia autohtona mai mult de 4 ani. Asa s-a decis in iunie 2001, cand au fost achizitionate cele 345 de Dacii SuperNova Clima din dotarea Camerei. Iesite din "garantie" deja, masinile au intrat ieri in discutia Biroului Permanent, care, aproband un memorandum intern, le-a expediat in sistem buy-back. Adica firma care vrea sa vanda masinile deputatilor va trebui sa ia toate cele 345 de SuperNove si sa le scada din pretul masinilor noi. Surse din Biroul Permanent ne-au spus ca ieri s-a discutat ca pretul pentru o masina veche sa fie de 1.700 de euro. Asa ca pretul de achizitie pentru Loganuri va fi cu aproape 2.000 de euro mai mic. Dar dotarile masinilor nu sunt de ici de colo.
Memorandumul aprobat de conducerea Camerei spune ca masinile alesilor trebuie sa aiba o serie de dichisuri: 90 de cai-putere (minimum), consum urban maxim de 10 litri la suta de kilometri, rezervor cu autonomie de minimum 500 km, faruri cu bec halogen cu reglaj electric, oglinzi exterioare tot electrice, centuri de siguranta automate, air-bag-uri pentru sofer si insotitor. Pe langa dotarile de mai sus, deputatii vor avea si alarma la masinile de serviciu, inchidere centralizata, geamuri electrice (fata-spate), instalatie de aer conditionat, radio CD, plus lampa de lumina care se stinge progresiv in interior. Pe langa toate aceste multiple imbunatatiri fata de SuperNovele de pana acum, deputatii vor mai avea o surprinza: masinile nu vor mai fi albe, ci albastru-marin. si daca cineva spera sa vada masinile alesilor trecand pe soselele patriei ca vantul, nu se insala: s-au cerut autoturisme care cultiva tentatia vitezei, cu viteza maxima de macar 170 km/h.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.