religioase pe care le-au ridicat sau ajutat cu bani.
ION DOLANESCU a socat cu ceva timp in urma prin aparitiile sale pe micul ecran. Interpretul era imbracat in straie de calugar si canta un cantec-blestem prin care marturisea ca ar vrea sa
religioase pe care le-au ridicat sau ajutat cu bani.
ION DOLANESCU a socat cu ceva timp in urma prin aparitiile sale pe micul ecran. Interpretul era imbracat in straie de calugar si canta un cantec-blestem prin care marturisea ca ar vrea sa se duca la manastire. Nu se stie daca Dolanescu a glumit, cert este insa ca intentioneaza sa-si doneze casa Patriarhiei. Interpretul a declarat ca vrea sa-si transforme propria casa in biserica, dorind sa fie inmormantat chiar acolo. Dolanescu are deja doua usi de altar si locuinta plina de icoane.
ANGELA SIMILEA si-a construit in curtea casei sale de langa Bucuresti o capela unde obisnuieste sa se roage atunci cand nu are timp sa ajunga la biserica. Interpreta se roaga la manastirile de langa Bucuresti, precum Tiganesti, Ghighiu sau Ciorogarla. Angela Similea se simte aproape si de bisericile din Iasi. De altfel, la una din cele mai renumite, Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, s-a casatorit cu Victor Surdu, in 1999.
CORINA CHIRIAC s-a apropiat de biserica in urma unor semne divine, cum au fost vizita la mormantul sfant de la Ierusalim in anii '80, cand a fost vindecata de o raceala, dar si momentul in care mama interpretei a scapat de o operatie dificila la ochi dupa ce artista s-a rugat pentru ea o dimineata intreaga la biserica. La un moment dat, Corina a declarat ca doreste sa se retraga la o manastire. intr-una din vizitele la Manastirea Pissiota, de langa Bucuresti, interpreta si-a dat jos de la mana o bratara din aur si a daruit-o pentru refacerea picturii manastirii respective. Alta data, aflata la mare, Corina a jurat ca va darui unei manastiri portofelul cu bani pe care l-a pierdut. Portofelul l-a gasit in cele din urma sub automobilul personal, iar Corina s-a tinut de cuvant si l-a donat Manastirii Sfanta Elena din Tuzla, maicutele avand astfel posibilitatea sa inlocuiasca acoperisul prin care trecea ploaia...


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.