barajului pentru locul 5 in zona Asia (invingatoarea va sustine un alt baraj, cu locul 4 din zona CONCACAF, pentru calificarea la CM 2006), a fost anulat, dupa o eroare comisa de arbitrul Yoshida, care, la scorul de 1-0 pentru gazde, a acordat uzbeci
barajului pentru locul 5 in zona Asia (invingatoarea va sustine un alt baraj, cu locul 4 din zona CONCACAF, pentru calificarea la CM 2006), a fost anulat, dupa o eroare comisa de arbitrul Yoshida, care, la scorul de 1-0 pentru gazde, a acordat uzbecilor un penalty (min. 39), transformat de Server Djeparov. Yoshida a anulat golul, din cauza faptului ca un coechipier al lui Djeparov intrase in careu inainte de executarea loviturii, dar, in loc sa dicteze repetarea penalty-ului, a acordat lovitura libera pentru Bahrein.

Rejucarea, salutata si de cei care au pierdut

Federatia din Uzbekistan a inaintat un protest oficial la FIFA, imediat dupa meci, cerand omologarea partidei cu scorul de 3-0 pentru gazde. Noul meci va avea loc la Taskent, la 8 octombrie, returul fiind programat la Manama, la 12 octombrie. Comitetul care a luat decizia rejucarii meciului a fost format din suedezul Lennart Johannson - presedintele comitetului de organizare al CM 2006, argentinianul Julio Grondona - vicepresedinte al acestui comitet, sud-coreeanul Mong Joon Chung - vicepresedinte FIFA si membru executiv al Confederatiei Asiatice, Urs Linsi - secretar general al FIFA. Hotararea rejucarii meciului a fost salutata de oficialii din Bahrein, deoarece se spera ca elevii antrenorului Luka Peruzovic sa reuseasca un rezultat mai bun decat cel inregistrat pe teren (0-1). Un alt motiv este acela ca Peruzovic ar putea conta pe cativa jucatori valorosi la meciurile din octombrie si care acum erau accidentati. Uzbekistanul s-a calificat pentru baraj dupa ce a eliminat selectionata Kuweitului, pregatita de romanul Mihai Stoichita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.