e limitata la 100 de km/h, insa vagoanele acestuia compenseaza printr-un lux ametitor, in ciuda faptului ca cele mai multe dintre ele sunt construite in urma cu aproape 100 de ani. Ziua, cabinele asigura confortul unei sufragerii, calatorii avand pos
e limitata la 100 de km/h, insa vagoanele acestuia compenseaza printr-un lux ametitor, in ciuda faptului ca cele mai multe dintre ele sunt construite in urma cu aproape 100 de ani. Ziua, cabinele asigura confortul unei sufragerii, calatorii avand posibilitatea de a admira linistiti, din generoasele fotolii, peisajele tarilor traversate de tren. Noaptea, printr-o simpla comanda, compartimentul se transforma intr-un ideal dormitor.

Turistii europeni au vizitat Castelul Peles

N-ai vazut nimic insa pana nu treci prin cele trei vagoane restaurant: Steaua Nordului, Oriental si Coasta de Azur. Meniul e servit de chelneri italieni, iar preparatele sunt gatite de bucatari francezi. Portiile de mancare costa intre 15 si 45 de euro, insa odata ajunsi aici, calatorii nu se impiedica de preturi pentru a se delecta cu icre negre, fructe de mare sau somon fume. Doua zile i-au trebuit trenului din romanul politist al Agathei Christi "Crima din Orient Express" sa traverseze tara noastra, in drumul spre Istanbul. Trenul a plecat vineri din Paris si a intrat in Romania luni dimineata, nu inainte de a trece prin Elvetia, Austria si Ungaria. Turistii europeni au fost debarcati mai intai la Sinaia, unde au vizitat Castelul Peles si apoi la Bucuresti, fiind cazati pentru o noapte la hotel. Garnitura a iesit din tara pe la Giurgiu, indreptandu-se spre localitatea bulgara Varna.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.