euro pentru cresterea viermilor de matase. Fondurile europene se acorda pentru infiintarea plantatiei de dud, pentru utilaje, constructii, dar si pentru pregatirea produselor din matase in vederea comercializarii. Investitia in fermele de crestere a
euro pentru cresterea viermilor de matase. Fondurile europene se acorda pentru infiintarea plantatiei de dud, pentru utilaje, constructii, dar si pentru pregatirea produselor din matase in vederea comercializarii. Investitia in fermele de crestere a viermilor de matase este deosebit de rentabila, deoarece pentru un kilogram de gogosi puteti obtine aproximativ 70 lei, din care 60 de lei reprezinta subventia acordata de Ministerul Agriculturii.
Pot beneficia de acestea persoanele fizice autorizate sau asociatiile familiale, societatile agricole sau comerciale cu capital privat majoritar, minim 75% capital privat", ne-a informat Calin Nutu.
Investitia trebuie facuta in mediul rural, dupa intocmirea unui proiect tip prin care este prezentata detaliat atat investitia dorita, cat si alte criterii economice, pe care le puteti afla sunand la 021-569.11.11 sau direct de pe site-ul Agentiei SAPARD, www.sapard.ro. Trebuie sa detineti jumatate din fondurile totale necesare finalizarii proiectului. Fondurile SAPARD gratuite, nerambursabile, se acorda pentru 50% din valoarea totala a proiectului.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca proiectul il veti incepe cu fonduri proprii, urmand ca dupa aceea Agentia SAPARD sa deconteze 50% din valoarea investitiilor realizate. Plata sprijinului financiar se va face pe baza documentelor justificative care sa certifice realizarea activitatilor conform proiectului aprobat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.