Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a afirmat ca societatea Azomures exercita presiune asupra Guvernului, prin intermediul salariatilor. Potrivit acestuia, in primavara au avut loc discutii cu reprezentantii combinatului, acestia solicit

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a afirmat ca societatea Azomures exercita presiune asupra Guvernului, prin intermediul salariatilor. Potrivit acestuia, in primavara au avut loc discutii cu reprezentantii combinatului, acestia solicitand un pret preferential pentru gaz metan, deoarece sunt consumatori eligibili.
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a spus ca exista o presiune din partea actionariatului Azomures, pe de o parte pentru cheltuielile pe care le opereaza in combinat, pe de alta parte pentru dorinta lor de a obtine preturi care sa le permita competitivitatea. "E o presiune a actionariatului asupra Guvernului prin intermediul salariatilor", a declarat Seres. In urma unor discutii, intre Azomures si Romgaz a fost semnat un contract care prevede un pret de 94 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz metan, fata de 120 de dolari, cat este pretul de piata. Seres a spus ca, in acelasi timp, Azomures a obtinut si "un pret foarte bun" la achizitia energiei electrice in acest an, insa a refuzat sa precizeze cuantumul, intrucat contractul este confidential.
"Consider ca noi ne-am facut datoria si am asigurat gazul pe acest an. Azomures cumpara aceste utilitati la un pret ce le asigura competitivitatea. Si la energia electrica beneficiaza de un pret foarte bun, in calitate de consumator eligibil si cu licenta de furnizare. Unii ar fi mirati de acest pret, cum am fost si eu. M-as bucura daca Azomures s-ar ocupa mai mult de politicile comerciale si nu de presiuni. M-as bucura daca cei de la Azomures ar face si investitii in ceea ce inseamna eficienta consumurilor specifice pentru ceea ce produc", a adaugat ministrul Economiei.

Actionarii Azomures au facut o noua oferta salariatilor

Conducerea Azomures a inaintat o oferta angajatilor combinatului privind evolutia drepturilor salariale pentru urmatoarele 16 luni, in vederea semnarii contractului colectiv de munca la nivelul societatii. Potrivit conducerii Azomures, reprezentantii sindicatelor s-au angajat ca in termen de o saptamana sa prezinte oferta salariatilor, in vederea includerii in contractul colectiv de munca. Oferta a fost stabilita in urma negocierilor de la sfarsitul saptamanii trecute desfasurate in prezenta ministrului secretar de stat Vasile Nistor si a reprezentantului Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, George Constantin. "Exista premisele ca, avand acordul nominal al fiecarui salariat, in urmatoarele zece zile sa fie finalizat contractul colectiv de munca la nivelul societatii", se arata in comunicatul Azomures. Presedintele sindicatului "Alternativa 2002" din Azomures, Maria Dandarau, a declarat ca oferta la care face referire patronatul include prime de Craciun, de Pasti, de Ziua Chimistului, bonuri de masa. "Daca semnam contractul colectiv de munca, ni se ofera si prima de vacanta, inclusiv cea retinuta pana acum", a precizat Dandarau.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.