Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, au anuntat ieri ca TVA nu se va majora, iar din 2006 se vor reduce contributiile la asigurarile sociale. Rezervati, reprezentantii patronatelor si sindicatelor asteapta ca

Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, au anuntat ieri ca TVA nu se va majora, iar din 2006 se vor reduce contributiile la asigurarile sociale. Rezervati, reprezentantii patronatelor si sindicatelor asteapta ca aceste intentii sa devina certitudini.

"S-au mai facut anunturi frumoase"

Adrian Izvoranu, presedintele CPISC: "Nu mai cred nimic pana nu vad scris. S-au mai facut anunturi frumoase. Daca intr-adevar va fi asa, nu putem decat sa salutam intentia noului ministru de Finante. Acum, daca avem si strategie fiscala si promisiunea ca TVA ramane neschimbat, ne mai trebuie bugetul".

"Bursa zvonurilor"

Stefan Varfalvi, prim-vicepresedintele UGIR: "Din nefericire, nu pot decat sa constat ca aceste anunturi raman in sfera bursei zvonurilor. Daca am fi comentat toate bunele intentii ale Guvernului, probabil ca pana acum am fi scris cateva romane. Cred ca cel mai bine ar fi sa asteptam sa vedem daca perioada urmatoare va confirma anuntul premierului si al ministrului de Finante".

"Deocamdata doar au anuntat"

Cristian Parvan, secretar general AOAR: "Deocamdata doar au anuntat. E ca la strigatoarea de la hora. Pana cand nu vom vedea scris, nu credem nimic. La prima vedere, toate aceste anunturi par nemaipomenite. Impresia mea este ca asistam la un joc penibil. S-a ajuns in situatia in care nici macar nu se mai pune problema codului fiscal".

"Fluctuatii de opinie"

Dumitru Costin, presedintele BNS: "Avand in vedere desele fluctuatii de opinie ale reprezentantilor Guvernului, pana cand nu vom avea o discutie serioasa, sa vedem care vor fi consecintele acestor masuri, nu pot decat sa pun semnul intrebarii in privinta oricarui anunt de acest fel venit din partea Guvernului".

"Ramanem in asteptare"

Stefan Nicolae, presedintele Agrostar: "Deocamdata nu cred ca trebuie sa credem orbeste in ceea ce spune premierul sau ministrul Finantelor. Nu mai e pentru nimeni un secret ca ultimul cuvant va veni de la Cotroceni. Si, din cate cunosc, presedintele Basescu ar vrea o majorare a TVA. Asadar, cred ca e mai bine sa ramanem in asteptare".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.