Ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a intalnit, ieri, cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP), in cadrul discutiilor fiind abordate teme legate de modificarile ce urmeaza sa fie aduse Codului penal si Codului de procedura
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a intalnit, ieri, cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP), in cadrul discutiilor fiind abordate teme legate de modificarile ce urmeaza sa fie aduse Codului penal si Codului de procedura penala. Presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a declarat, la finalul reuniunii, ca a fost o intrevedere cu un caracter informativ-consultativ, pe tema modificarilor care vor fi aduse Codului penal, in special a articolelor care se refera la insulta, calomnie sau defaimarea autoritatilor.
"Aici este vorba doar de regimul incadrarii unor infractiuni, nu de infractiunile in sine. Ele raman, dar sunt scoase din penal si trecute in civil", a precizat Cristian Tudor Popescu. Totodata, presedintele CRP a declarat ca aceste consultari vor continua, subliniind, ca, deoacamdata, Clubul Roman de Presa nu are o pozitie definitiva privind aceste modificari, existand pareri diferite in aceasta problema.
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, va prezenta, astazi, Executivului, proiectele de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.