Ieri PSD a anuntat ca i-a invitat atat pe Cozmin Gusa, liderul PIN, cat si pe presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, sa li se alature pentru a forma impreuna o platforma comuna de centru-stanga. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu,
Ieri PSD a anuntat ca i-a invitat atat pe Cozmin Gusa, liderul PIN, cat si pe presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, sa li se alature pentru a forma impreuna o platforma comuna de centru-stanga. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a evitat sa dea si alte exemple de formatiuni carora le-a adresat aceasta invitatie, sustinand ca "cei care vor veni sunt de stanga". El a adaugat ca formatiunea pe care o reprezinta este deschisa atat partidelor, cat si altor structuri, precum sindicatele. Diaconescu sustine insa ca initiativa PSD nu se suprapune peste cea lansata zilele trecute de senatorul Ion Iliescu si liderul FD, Petre Roman. Purtatorul de cuvant social-democrat a explicat ca discutiile la care sunt invitate formatiuni mai mici, de orientare similara cu a PSD, vor viza constituirea unei platforme politice ce va lua forma, daca va fi cazul, unei platforme electorale. "Platforma noastra este mai mult orientata spre o constructie politica", a precizat Cristian Diaconescu. Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri ca, inainte de a se pronunta asupra proiectului de centru-stanga, va avea o discutie cu presedintele PSD, Mircea Geoana, care a avut zilele acestea initiativa personala de a-l invita la discutii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.