"Saptamana culturala a Romaniei in Japonia", desfasurata in perioada 8-12 septembrie, va face cunoscute publicului nipon liedurile lui Enescu.
Prilejuite de Expozitia Mondiala Aichi 2005, din Tara Soarelui Rasare, in cadrul careia Pavilionul
"Saptamana culturala a Romaniei in Japonia", desfasurata in perioada 8-12 septembrie, va face cunoscute publicului nipon liedurile lui Enescu.
Prilejuite de Expozitia Mondiala Aichi 2005, din Tara Soarelui Rasare, in cadrul careia Pavilionul tarii noastre a atras pana acum peste un milion si jumatate de vizitatori, manifestarile romanesti includ, in prima decada a acestei luni, participarea sopranei Mariana Nicolesco impreuna cu laureati ai Concursului "Hariclea Darclée", care vor interpreta liedurile marelui compozitor roman.
Integrala liedurilor lui George Enescu a fost prezentata, in aprilie, in premiera mondiala, de catre laureatii Concursului National de Interpretare a Liedului Romanesc, creat de Mariana Nicolesco la Brasov, si in iulie la Festivalul si Concursul International de Canto "Hariclea Darclée" de la Braila.
La Teatrul Scala din Milano, la Carnegie Hall din New York, in Marea Sala a Conservatorului din Moscova si la Ateneul Roman, Mariana Nicolesco a ridicat sala in picioare oferind ca bis liedul enescian "Languir me fais".
"Tocmai de aceea am considerat ca este imperativ ca toate liedurile lui George Enescu sa fie cunoscute in tara si in lume. Ma bucur ca am reusit", a declarat soprana la plecarea spre Tokyo. Tot in cadrul "Saptamanii culturale romanesti" din Japonia vor concerta naistul Nicolae Voiculet, coregrafa Liliana Iorgulescu, artistul Grigore Lese si ansamblul clujean "Camerata Transilvania".
Evenimentele vor avea loc in spatiile de spectacole din cadrul expozitiei, in Nagoya si Tokyo.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), citat de Mediafax, de la deschiderea Expozitiei Mondiale din Japonia (25 aprilie-25 septembrie), Pavilionul Romaniei s-a bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor niponi si a presei japoneze, care i-a consacrat numeroase aparitii media.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.