Comisia Europeana analizeaza in prezent doua cereri din partea Bulgariei si Romaniei, inaintate ca urmare a inundatiilor produse in primavara, in cele doua tari, se arata intr-un comunicat remis ieri presei de Ministerul Integrarii Europene. In preze
Comisia Europeana analizeaza in prezent doua cereri din partea Bulgariei si Romaniei, inaintate ca urmare a inundatiilor produse in primavara, in cele doua tari, se arata intr-un comunicat remis ieri presei de Ministerul Integrarii Europene. In prezent, sunt verificate solicitarile de asistenta financiara prin Fondul european Solidaritatea venite din partea autoritatilor bulgare si romane, ca urmare a inundatiilor din ultimele luni. In plus, Romania si-a anuntat intentia de a trimite rapid o noua cerere. Comisia este pregatita sa ofere asistenta financiara statelor membre pentru a le ajuta sa faca fata consecintelor catastrofelor naturale din vara 2005. Executivul european monitorizeaza indeaproape evolutia inundatiilor si incendiilor din Europa si este gata sa analizeze orice solicitare in vederea obtinerii de asistenta financiara din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.
Danuta Hubner, comisar european pentru Politica Regionala, evalueaza situatia creata de dezastrele naturale - incendii si inundatii - care afecteaza zone din Europa Centrala si de Est.
Serviciile din subordinea acesteia au primit recomandari sa trateze cu prioritate solicitarile de sprijin si asistenta. "In astfel de circumstante trebuie sa ne aratam solidari si sa sprijinim autoritatile competente din statele membre si din regiunile ce trebuie sa faca fata situatiilor dificile care afecteaza viata oamenilor", a declarat Danuta Hubner.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.