stralucitoare si competenta, exercitata de mii de specialisti. Parea ca dificultatea va consta, la preluarea guvernarii, tocmai in existenta atator experti, fiind greu sa te opresti asupra unuia, spre a-l numi ministru, prefect, director general, sef
stralucitoare si competenta, exercitata de mii de specialisti. Parea ca dificultatea va consta, la preluarea guvernarii, tocmai in existenta atator experti, fiind greu sa te opresti asupra unuia, spre a-l numi ministru, prefect, director general, sef de piata etc. Gogoasa s-a dezumflat iute. Chiar Executivul initial s-a vadit a include personaje care mai mult au zapacit treburile, lansand masuri stranii, ca la Sanatate ori Finante, sau pur si simplu nefacand mai nimic, in orice caz fiind departe de dinamismul care se impunea in anumite domenii, cum sunt in acest an Integrarea europeana sau Mediul. Remanierea a venit tarziu, foarte tarziu si n-a reparat mare lucru. Guvernul continua sa se afle in zodia experimentelor, a improvizatiilor si modificarilor. De regula, "rezolvand" cele mai acute teme in zgomotul asurzitor al declaratiilor net contradictorii ale liderilor PNL si PD, ca in privinta TVA. Sau a largirii bazei de impozitare a CAS, pe care liberalii vor sa le smulga pana si din pensii, daca nu si din ajutoare de somaj, burse si alocatii - "Traiti bine!" - sustinand aberant ca platitorii nu vor scoate banii din buzunar, in timp ce pedistii se opun, stiu ei de ce. Exemplele pot continua. Asta sa insemne guvernare coerenta, logica si cursiva, asta sa insemne ca puterea apartine unei coalitii care chiar stie ce face? N-as crede.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.