Cele 66 de proceduri de achizitie si vanzare in valoare de aproximativ 34,5 milioane USD organizate de catre Bursa Romana de Marfuri au facut din luna august cea mai dinamica luna a anului 2005 de pana acum.
Ordonatorii si autoritatile contrac
Cele 66 de proceduri de achizitie si vanzare in valoare de aproximativ 34,5 milioane USD organizate de catre Bursa Romana de Marfuri au facut din luna august cea mai dinamica luna a anului 2005 de pana acum.
Ordonatorii si autoritatile contractante care au apelat la serviciile ringului bursier au beneficiat de obtinerea unor imbunatatiri de pret sub forma diferentei favorabile dintre pretul de pornire si cel de adjudecare, a caror valoare totala a atins cca. 4,4 milioane de dolari. Procentual, a fost obtinuta o diferenta favorabila medie de 11,34%, datorata in special sistemului strigarii libere.
Pentru prima data, societatea Metrorex domina topul ordonatorilor BRM, printr-o valoare totala de tranzactionare de 10,2 milioane de dolari inregistrata in cadrul celor 7 proceduri de achizitie de lubrifianti, energie electrica, laminate neferoase, materiale de vopsire si diluanti, articole de papetarie materiale si produse de uz general pentru constructii si instalatii etc.
La mica distanta de locul 1 in topul realizat in functie de valoarea de tranzactionare se situeaza Agentia Nationala pentru Locuinte, care, in cadrul achizitiei de materiale de constructii pentru sinistrati, a tranzactionat in ringul BRM peste 9,8 milioane de dolari. Valori importante de tranzactionare au fost realizate prin procedurile de achizitie si vanzare si de companiile: CNCF CFR SA, cu tranzactii de peste 4,2 milioane de dolari, SNTFM CFR Marfa, care a ordonat licitatii in valoare de 3,3 milioane de dolari, CFR Gevaro, cu o valoare a contractelor adjudecate de aproximativ 1,3 milioane de dolari. Au urmat in top: RA Romatsa SA, SNTFC CFR Calatori, Aeroportul International Henri Coanda, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Baza de Aprovizionare Floresti a companiei Petrom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.