Peter Mandelson, comisarul european pentru comert, s-a intalnit, ieri, din nou cu partenerul chinez de negocieri in chestiunea exporturilor chinezesti de textile pe pietele Uniunii Europene, in incercarea de a detensiona atmosfera din ajunul unui s
Peter Mandelson, comisarul european pentru comert, s-a intalnit, ieri, din nou cu partenerul chinez de negocieri in chestiunea exporturilor chinezesti de textile pe pietele Uniunii Europene, in incercarea de a detensiona atmosfera din ajunul unui summit ce incepe azi, la Beijing, cu participarea lui Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, precum si a lui Tony Blair, Marea Britanie asigurand in prezent presedintia semestriala a UE. Ei vor relua discutiile cu ministrul chinez al Comertului, Bo Xilai, pentru stabilirea, totusi, a unor cote, fara sa-i afecteze pe comerciantii de textile si confectii europeni. "Sper, a declarat Barroso presei, la Beijing, ca vom reusi sa solutionam intr-o maniera constructiva si pozitiva" problemele aparute in chestiunea marilor cantitati de textile exportate de China, blocate si acum in porturi europene.
Negocierile, releva BBC, se anunta dificile, mai ales ca unele state membre ale UE, cum ar fi Franta, Grecia, Italia, Spania si Portugalia se opun propunerii lui Mandelson sa fie lasate totusi sa intre pe pietele europene textilele chinezesti comandate inainte de 12 iulie, cand s-au instituit cote la un set de 10 categorii de produse. Surse apropiate delegatiei informeaza ca la summit-ul respectiv vor mai fi negociate si alte acorduri de cooperare economica dintre China si UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.