Daca 2003 a reprezentat pentru segmentul spatiilor industriale si de depozitare un an de referinta, marcand inceputul unor schimbari care au marcat piata, in 2006 tranzactiile pe acest segment vor fi prioritare in piata, a declarat pentru Rompres Bo
Daca 2003 a reprezentat pentru segmentul spatiilor industriale si de depozitare un an de referinta, marcand inceputul unor schimbari care au marcat piata, in 2006 tranzactiile pe acest segment vor fi prioritare in piata, a declarat pentru Rompres Bogdan Georgescu, director general al companiei imobiliare Colliers Romania.
Cererea pentru spatii de depozitare va continua sa creasca, in 2006, in special datorita operatorilor logistici, atat a celor deja prezenti pe piata, cat si a celor nou-veniti. In acelasi timp, utilizatorii finali - lanturi de supermarket-uri, hypermarket-uri - vor avea nevoie de spatii de depozitare noi, de calitate superioara. Pe segmentul industrial, chiriile vor scadea usor, catre limita inferioara a intervalului 4-6 euro/mp/luna, iar preturi mai mari se vor inregistra pentru spatiile prevazute cu utilitati diversificate, moderne. "Pana in prezent, piata spatiilor industriale si de depozitare vechi, apartinand fostelor intreprinderi de stat, hale de productie dezafectate, au fost bine tranzactionate pe piata imobiliara", a precizat Bogdan Georgescu. Suprafetele incluse in aceasta categorie ajung, in total, in Bucuresti si in zonele limitrofe, la un milion de metri patrati construiti. Daca pana la inceputul anului 2005 spatiile vechi au mai fost atractive datorita unor avantaje precum amplasamentul in interiorul infrastructurii de transport, specialistii estimeaza ca firmele mari de pe piata se indreapta, din 2005, spre investitii in constructia de spatii noi, moderne, cu caracteristici si standarde la nivel international.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.