Consiliul Local Bistrita va discuta, intr-o sedinta viitoare, situatia firmei de termoficare Proditerm ale carei conturi au fost blocate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru datorii de 5,8 milioane de lei. Societatea
Consiliul Local Bistrita va discuta, intr-o sedinta viitoare, situatia firmei de termoficare Proditerm ale carei conturi au fost blocate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru datorii de 5,8 milioane de lei. Societatea mai are circa 2.000 de abonati consumatori casnici, dar si institutii publice, in special scoli. Actionarul unic al firmei este Consiliul Local.
Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, a declarat, vineri, ca directorul societatii de termoficare, Titus Tonea, a fost trimis de catre Consiliul Local la Bucuresti pentru a discuta posibile solutii cu reprezentantii AVAS. "Nu ne bucura aceasta situatie, dar cu asa ceva se confrunta si alte orase. Va trebui sa hotarasca Guvernul ce-i de facut", a afirmat edilul Bistritei. Conturile firmei Proditerm SA, dar si ale altor 1.094 de debitori preluati de la furnizorii de gaz si energie electrica, au fost blocate recent de AVAS. In urma cu doi ani, un raport al auditului Primariei preciza despre Proditerm ca se afla in "faliment nedeclarat".
In prezent, societatea are acces la conturi doar pentru a face plati pentru salarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.