ori pe luna despre evolutia odraslelor lor chiar de catre diriginti. Elevii si profesorii sunt "invitati" sa se uite de doua ori in oglinda inainte de a pleca la scoala pentru ca decenta este cuvantul de ordine care va domina invatamantul, din ace
ori pe luna despre evolutia odraslelor lor chiar de catre diriginti.
Elevii si profesorii sunt "invitati" sa se uite de doua ori in oglinda inainte de a pleca la scoala pentru ca decenta este cuvantul de ordine care va domina invatamantul, din acest an scolar.
Ministerul Educatiei a elaborat un nou Regulament scolar, dar scolile vor avea si ele propriul regulament de ordine interioara. De exemplu, in Capitala, elevii si profesorii vor fi obligati sa aiba tinuta ingrijita, decenta, potrivita cu varsta si cu locul unde invata. in unele scoli, cum ar fi de exemplu la Liceul economic Virgil Madgearu, s-a reintrodus uniforma!
"Elevii trebuie sa vina pieptanati ingrijit, fara gel si in culoarea naturala, fara vopsea. Baietii vor fi sfatuiti sa se tunda, iar daca doresc parul mai lung, trebuie sa-l prinda la spate. in cazul in care elevii vin la scoala imbracati nepotrivit, pieptanati extravagant si cu parul vopsit, ii vom trimite acasa, sa aduca parintele la discutii. Nu le spunem cum sa se imbrace, ci cum sa nu se imbrace", ne-a informat Daniela Nedelcu (foto), inspector scolar general al municipiului Bucuresti. "Din acest an, dirigintii trebuie sa comunice permanent cu parintii. Sa-i informeze cel putin de doua ori pe luna cum au progresat sau regresat copilul lor. De cate ori elevul incalca regulamentele, parintele trebuie informat", a mai spus Daniela Nedelcu.
La randul sau, ministrul Mircea Miclea a anuntat cum vor avea loc examenele din vara viitoare. in general, nu sunt modificari: aceleasi probe, aceleasi discipline. Dar a indreptat cate ceva.
Concret, elevii care dau testarea nationala si obtin medii intre 4,50 si 4,99 - deci se pune problema nepromovarii - pot face contestatie, iar noua nota devine definitiva. Pana anul acesta, doar daca exista o diferenta de 0,50 puncte era admisa contestatia.
Tot din aceasta toamna, elevii din scolile particulare vor avea aceleasi drepturi cu cei de la "stat", daca scolile unde invata sunt acreditate. Adica, sa primeasca manuale gratuite pentru clasele I-X, cornul si laptele, burse etc.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.