Economia mondiala va cunoaste in acest an o crestere situata in jurul a 4 la suta, fapt ce ar trebui sa ii permita depasirea socului provocat de cresterea preturilor la petrol, a declarat Rodrigo Rato, directorul general al Fondului Monetar Internati
Economia mondiala va cunoaste in acest an o crestere situata in jurul a 4 la suta, fapt ce ar trebui sa ii permita depasirea socului provocat de cresterea preturilor la petrol, a declarat Rodrigo Rato, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), catre agentiile de presa internationale. ''Previziunile noastre indica in mod clar o crestere mondiala de peste 4 la suta'', a specificat acesta in cadrul unei conferinte sustinute la Singapore. Declaratiile lui Rato survin imediat dupa aprecierile presedintelui Bancii Asiatice de Dezvoltare, Haruhiko Kuroda, potrivit caruia rata de crestere a economiei Asiei va ramane neschimbata in acest an, in jurul a 6,5 la suta. Conform cifrelor FMI, tendinta de crestere de patru procente se va mentine cel mai probabil si anul viitor. Acest lucru va fi valabil insa numai in cazul in care Guvernele vor reusi sa ia masuri la timp fata de criza petrolului si daca vor reduce subventiile la carburanti. Totodata, Rodrigo Rato a lansat un apel catre toate statele lumii pentru a creste capacitatile de rafinare si pentru a reevalua consumul de energie.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.