Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionar minoritar la Alro Slatina, a chemat in instanta compania, solicitand anularea deciziei actionarilor de majorare a capitalului social, intrucat masura ar prejudicia interesele instit
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionar minoritar la Alro Slatina, a chemat in instanta compania, solicitand anularea deciziei actionarilor de majorare a capitalului social, intrucat masura ar prejudicia interesele institutiei, se arata intr-un comunicat al Alro. "Motivele cererii se refera in principal la valoarea actiunilor suplimentare emise si oferite spre subscriere, valoare care se apreciaza in cerere ca prejudiciaza interesele AVAS, prin prisma prevederilor legale care interzic acestuia sa-si mareasca participatiile in societatile privatizate", se precizeaza in comunicat. Informatia privind procesul aflat pe rolul Tribunalului Olt a fost confirmata si de oficialii AVAS.
"Am deschis aceasta actiune la putina vreme dupa ce a avut loc acea adunare a actionarilor Alro, pentru ca interesele statului au fost afectate. De altfel, reprezentantii AVAS au votat, la adunarea actionarilor, impotriva deciziilor atacate acum in instanta", au declarat, vineri, surse din institutie, citate de Mediafax.
La 23 iunie, actionarii Alro au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu peste 183 milioane de lei, de la 211,1 milioane lei la 394,8 milioane lei, prin emiterea a 367,4 milioane actiuni la un pret de 0,50 lei (5.000 lei vechi) pe titlu. Cea mai mare parte a actiunilor (279,6 milioane de titluri) a fost subscrisa de actionarul majoritar, grupul olandez Marco Industries, care si-a marit, astfel, de la 76,08% la 85,26%, participatia la capitalul Alro. Actionarii minoritari au preluat doar 2,8 milioane de actiuni, iar participatia lor la Alro s-a redus. Astfel, AVAS mai detine 10,05% din actiunile Alro, fata de 16,7% inainte de majorarea de capital, firma Conef (aflata sub controlul Marco) - 3,2%, iar alti actionari - 1,4%. Majorarea de capital a avut o valoare de 141,2 milioane lei, in conditiile in care au existat actiuni nesubscrise si anulate. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Alro a crescut de la 211,1 milioane lei la 352,3 milioane lei. Alro a obtinut anul trecut un profit net de 31,5 milioane euro, raportat la o cifra de afaceri de circa 410 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.