Directia Regionala Vamala (DRV) Timisoara are de recuperat peste 500 miliarde de lei vechi de la peste 1.600 de firme, in vreme ce inspectorii vamali nu reusesc sa afle sediile a peste 300 dintre acestea, care datoreaza statului aproape 155 miliarde
Directia Regionala Vamala (DRV) Timisoara are de recuperat peste 500 miliarde de lei vechi de la peste 1.600 de firme, in vreme ce inspectorii vamali nu reusesc sa afle sediile a peste 300 dintre acestea, care datoreaza statului aproape 155 miliarde lei vechi. Nicolae Stoican, director adjunct al DRV Timisoara, a informat ca autoritatile fiscale si vamale vor sa elimine de pe piata firmele-fantoma care au drept scop inselarea statului roman si a altor companii, carora le aduc prejudicii de milioane de euro. In acest sens, Ministerul Finantelor creeaza lista firmelor inactive fiscal, toate actele si contractele incheiate de societatea prezenta in aceste documente devenind nule de drept.
Autoritatile vamale spera ca, in acest mod, sa reduca substantial datoriile pe care le au firmele-fantoma infiintate doar pentru a fura din bugetul de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.