Editia a XVII-a a Festivalului International "George Enescu" porneste la drum maine, duminica 4 septembrie. Concertul inaugural, programat la Sala Mare a Palatului, cu incepere de la orele 19.30, va fi sustinut de Filarmonica "George Enescu", sub bag
Editia a XVII-a a Festivalului International "George Enescu" porneste la drum maine, duminica 4 septembrie. Concertul inaugural, programat la Sala Mare a Palatului, cu incepere de la orele 19.30, va fi sustinut de Filarmonica "George Enescu", sub bagheta dirijorala a lui Horia Andreescu (foto). Solisti: violonistul azer Dmitri Sitkovetsky (stabilit in Statele Unite, apoi in Irlanda), violoncelistul rus Alexander Rudin si pianista franceza Brigitte Engerer. In program: "Rapsodia Romana nr. 1 in la major op. 11" de Enescu, "Triplul concert pentru pian, vioara, violoncel si orchestra in do major op. 56" de Beethoven si "Simfonia nr. 1 in mi bemol major op. 9" de Enescu.
De asemenea, duminica incepe etapa de selectie a Concursului International "George Enescu", sectiunile de pian si vioara. In aceeasi zi, la Sala Mare a Palatului se deschide expozitia de fotografii "Ipostaze muzicale" de Eugen Oprina. In avanpremiera festivalului se verniseaza astazi, sambata 3 septembrie, in Aula Muzeului National "George Enescu", o alta expozitie, intitulata "George Enescu - Portrete din arhiva muzeului". Ambele expozitii raman deschise pe toata durata festivalului, pana pe 20 septembrie.
Si tot astazi, sambata 3 septembrie, demareaza programul "Piata Festivalului", care va functiona in Piata Revolutiei (Piata Palatului Regal) in perimetrul aflat intre Ateneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara (Palatul Fundatiilor Regale) si Palatul Regal. In "Piata Festivalului" sunt programate pe toata durata Festivalului "George Enescu" manifestari culturale diverse: concerte, recitaluri, expozitii de pictura, lansari de carte, filme etc., cu participarea unor formatii profesioniste, a elevilor si studentilor din liceele si academiile de muzica. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.