Alianta Pensionarilor din Romania a transmis ieri o scrisoare deschisa membrilor Executivului, in care solicita sa revina asupra deciziei de a le impozita pensiile pentru a acoperi deficitul la fondurile de asigurari sociale. "Dorim sa va informam ca
Alianta Pensionarilor din Romania a transmis ieri o scrisoare deschisa membrilor Executivului, in care solicita sa revina asupra deciziei de a le impozita pensiile pentru a acoperi deficitul la fondurile de asigurari sociale. "Dorim sa va informam ca actualii pensionari si-au achitat toate obligatiile pentru asigurarile sociale, inca din timpul activitatii lor, acestea fiind incasate de statul roman, nu de altcineva, iar acum va revine obligatia sa ne asigurati toate serviciile care au fost achitate anticipat. Aceasta intentie a starnit ingrijorarea, dar si indignarea tuturor categoriilor de pensionari", se precizeaza in document. In plus, pensionarii atrag atentia ca, prin agresiunea nestavilita la care sunt supusi, prin costurile aberante ale vietii de zi cu zi, asociate cu alte poveri financiare, se va ajunge la genocid. Alianta Pensionarilor din Romania spera, totusi, "ca ratiunea si promisiunile electorale vor invinge!".
Noul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a produs un val de panica in randul pensionarilor dupa ce, acum doua zile, a declarat ca acestia, alaturi de agricultori, vor trebui sa cotizeze la sistemul asigurarilor de sanatate, justificarea fiind "cu cat contribuie mai multi in sistem, cu atat ne vom face datoria mai bine".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.